Ett inlägg om elscootrar

  • by
Vi på hårtrimmers.se brinner inte bara för hårtrimmers utan vi har även stort intresse för tekniska prylar i allmänhet och lite extra för fordon, t.ex. elscootrar. Eftersom vi är väldigt intresserade av detta relativt nya fenomen så tänkte vi ta tillfället i akt att skriva ett litet inlägg om detta.

Hyrscootrarnas enorma framgång

På våra gator har hyrscootrarna blivit en mycket vanlig syn. Runt om i stan ser man mängder av elsparkcyklar av märkena Voi, Lime och Tier parkerade, och fler företag tycks vara på väg att etablera sig på den till synes outtömliga marknaden. Detta tycker vi på många sätt är toppen. De erbjuder ett miljövänligt, tyst och smidigt sätt att ta sig fram i staden. Det finns en stor fördel med att hyra, den stora flexibiliteten i att kunna lämna dem när du är klar och inte behöva tänka på att ta dem tillbaka hem.

Den stora nackdelel dock är deras pris, om man kör ofta så blir det stora kostnader. Vi är helt övertygade av att en stor andel av användarna använder dessa scootrar ganska ofta. Många använder dem till och med att pendla fram och tillbaka till och från sin arbetsplats. Detta beteende är i våra ögon väldigt oekonomiskt och vi kan inte förstå att man som storkonsument av dessa hyrscootrar inte väljer att istället investera i en egen scooter.Att köpa en egen elsparkscykel innebär såklart en grundinvestering på ganska många tusenlappar. Men, om man är en person som åker hyrscooter flera gånger i veckan så kommer man väldigt snabbt att spara in denna grundinvestering. Efter själva investeringen är ägandet av detta elfordon nämligen i praktiken kostnadsfritt. Att ladda en elscooter kostar på elräkningen endast ören per laddning. El är på detta sätt, även om man kanske inte kunde tro det, ett extremt billigt drivmedel.

Skaffa din alldeles egna scooter

Som ni märker så är vår rekommendation till dig som åker hyrscooter ofta, att skaffa en egen elscooter. Den bästa elscootern enligt elmopedinfo.se(länk till vänster) kommer från märket Ninebot, men Xiaomi ligger också bra till. I framtiden kommer vi kanske vi får ett infall att lägga ut ett till inlägg om ämnet, men fram tills dess ville vi bara lyfta detta då det frustrerat oss lite att folk inte ser nyttan i att skaffa sin egen elsparkcykel.