Tunnhårig? -hårtransplantation eller hårtrimmer?

  • by
raka av håret eller göra en hårtransplantation

-Ett gästinlägg med Akacia medical-

Har man som man börjat få avsevärt tunnare hår med åren kan det komma tid den brytpunkten där man behöver överväga: ska jag trimma ner håret och acceptera det faktum att jag blivit tunnhårig eller ska jag göra en hårtransplantation?

Att välja alternativ ett är det enklaste, då det bara köpa en hårtrimmer och trimma ner håret. Men att ha en fin frisyr är del av ens identitet, en del av ens utseende och tyvärr så är det inte alla människor klär sig inte lika bra i väldigt kort hår. Är man dessutom ung, runt i 20 år åldern och börjat tappa hår så är det oftast svårare att acceptera att tiderna med spännande frisyrer är över. Det kan låta lite fåfängt, men det är inte från inget uttrycket “det hänger på håret” eller “a bad hair day” kommer ifrån. Hur våra frisyrer ser ut betyder mycket för oss människor och även hur vi uppfattas.

Nu hymlar vi inte lika mycket med vår hårtransplantation

Googlar man på hårtransplantationer och kändisar kan vi bara i Sverige se att det är en artister som Magnus Carlsson, Jan Johansen och andra fler kända profiler som gått ut med att dom gjort en hårtransplantation. Det är nämligen inte lika tabubelagt att göra en hårtransplantation längre och det är även inte lika dyrt som det var för 15 år sedan. Att tappa hår är naturligt och det är genetiskt över vem som kommer få behålla håret hela livet ut. Att fixa till håret är en av dom mest vanligaste behandlingar bland män!

Vem är en kandidat en lämplig hårtransplantation?

Har du börjat tappa hår och funderar på om du kan göra något åt det behöver du först och främst veta om det är ett tillfälligt håravfall som kommit från stress, dålig kost, mediciner och så vidare. Är det inte det fallet så är det troligtvis ärftligt håravfall och du behöver då uppsöka en hårklinik för att säkerställa att du har ett tillräckligt givarområde att ta hår ifrån för att flytta till dit du saknar hår. En expert kan analysera dina hårsäckar och se om dom nya hårstråna som växer ut är en miniatyr av sig själv för det är ett tecken på hårtillväxten håller på att avstanna. Väljer du göra en behandlingen så sker sedan i lokalbedövning med med FUE-metoden, vilket innebär att man flyttar hårsäck för hårsäck och planterar dom på det kala områden.
Hårsäckarna rotar sig och efter ett par veckor börjar dom producera nytt hår. Denna hårtransplantation behandling är väldigt tidskrävande och tar runt än 6-8 timmar att utföra, men det är trots allt hårsäck för hårsäck som flyttas och det blir därmed inga ärr för patienten. Slutresultatet kan man förvänta sig få efter 12 månader.

Varför gör många en hårtransplantation?

  • För att man inte vill upplevas som äldre än man är
  • Vikarna har krupit upp och man vill få en finare hårlinje
  • Det är ingen stor grej, ett skönhetsingrepp som sker i lokalbedövning!
  • Uppskattar att ha sitt hår kvar!
  • Många av ens vänner har goda erfarenheter och du har fått en rekommendation!
  • Resultaten är så äkta att inte ens din frisör kan avslöja dig!
  • Det är inte så dyrt göra en hårtransplantation nuförtiden

Vilket val ni väljer med er hår så är det viktigt att göra det som känns bäst för dig, vi tackar för detta gästinlägg!