Oster Classic 97

Clint Eastwood av hårtrimmers? Oster 97 at your service.

Klassikern från Oster, ni lite äldre känner säkert igen modellen. Hårklipparen du hittade hos alla barberare och frisörer back in the days.

Redan bestämt dig? Klicka här för att köpa nu!

Oster 97 – Osters EU-svar till kulthårtrimmern Oster 76

Gammal barberare Hårklipparen är i princip samma som Oster 76. Den enda skillnaden är hur många volt de behöver för att användas. Man kan säga att då Oster 76 användes väldigt mycket EU/UK, trots att man var tvungen att pilla med adaptrar och liknande, så svarade Oster på marknadens efterfrågan och tillverkade helt enkelt en ny hårklippare för de Europeiska marknaderna.

Att de bytte namn var nog bara för att inte förvirra deras Amerikanska kunder.

En av världens mest använda hårklippare

Oster 76 är en av de första hårklipparna som kom ut på marknaden, oklart exakt när man runt 1930-talet och har sen dess tagit frisörsalongerna med storm. Den är som sagt fortfarande en av världens mest använda hårtrimmers och har mer och mer tagit sig in på den privata marknaden.

Byggd för att hålla

Den klassiska hårklipparen Oster 76Denna maskin byggdes innan de stora företagen insåg att det var dumt att bygga produkter som håller för alltid, eftersom då köper ju konsumenterna inte nya.

Oster 97 är i princip samma konstruktion som den ursprungliga Oster 76 och är verkligen byggd för att hålla, så du aldrig ska behöva köpa en ny hårklippare.

Hårklipparen väger lite mer än många andra och ligger riktigt stabil i handen.

 

Tjockt, tunt, blött eller torrt?

Spelar ingen roll, denna hårklippare klipper genom allt. Hårklipparen har en mycket stark universalmotor på 2100 spm som dessutom är sladdriven.

Sval och tyst

Det är i detaljerna det märks, man kanske inte tänker på det innan man köper eller om man är en ovan vid att trimma/klippa hår. Men att trimmern håller sig sval och är tyst är värdefullt, det vet jag av egen erfarenhet. Det är som jag skrev om någon annan hårtrimmer, den motsägelsefulla tumregeln att ju större motor ju tystare maskin. Det beror på att motorn in behöver snurra lika fort för att producera samma kraft som en mindre motor.

Varning – endast 1 klipplängd ingår

Allt var inte bättre förr. För att ändra klipplängd på denna hårklippare byter man blad och det är inte svårt alls, men däremot ingår det bara 1 blad vid köp (0.25mm) och om man vill klippa olika längder, måste man köpa extrablad.

Vad ingår?

  • 3.3 meter sladd
  • Avtagbart filter
  • Olja
  • Rengöringsborste
  • Bladskylld
  • 1 års garanti
  • 0.25mm skärblad

Fler skärblad finns att köpa till

Slutsats

Detta är en mycket bra klippmaskin, den har en begränsning, den icke ställbara klipplängden. Men vet du att att du bara ska klippa en längd eller kan tänka dig att köpa fler skärblad är detta maskinen för dig, oavsett om du som privatperson vill ha en mycket bra hårklippare, eller om du är professionell.

Klicka här för att köpa Oster 97 nu!

Eller läs om alla våra hårklippare.