Tappar hår?

Är du en man som tappar hår? Läs denna VARNING om vilka preparat som kan förstöra ditt liv.

Att som man börja tappa hår är ingen kul sak och du gjorde säkert som jag när det hände, började googla på vad man kan göra åt det. Inga konstigheter med det, men vad som inte kommer längst upp på google är riskerna med dessa preparat. Jag hamnade av en slump på olika engelska forum när jag läste om vad man kan göra när man tappar hår.

De vanligaste preparaten för män som tappar hår:

I och med att jag hann läsa om dessa preparat innan jag köpte så har jag inte provat någon av dem. Här är vad jag har kommit fram till via min efterforskningar. Jag börjar med den jag tror är värst.

1. Finasteride/Finasterid

Bieffektiv-av-finasterid-om-man-tappar-hår

Detta är det som kommer längst upp på google när jag sökte på “finasteride side effects”, på Svenska Bieffekter av finasterid.
Notera att det står “Less serious side effects may include:”. Den bilden borde avskräcka dig helt från att köpa preparat som innehåller finasterid. Men jag vet att man i desperation nästan kan göra vadsomhelst för att behålla håret, så jag ska ägna några minuter åt att förklara vad finasterid faktiskt gör.

finasterid – mirakeldrogen för män som tappar hår, eller?

Inte riktigt. Det finasterid gör är att det mixtrar med ditt testosteron. Dihydrotestosterone(DHT) är hormon i kroppen tätt sammankopplat med testosteron och är huvudorsaken till att man tappar hår. Man kan säga att DHT ansvarar för prostatan, sädesblåsan, hjärnan, hårsäckarna med mera och det finasterid gör är att reducera produktionen av DHT.

DHT och testosteron är vad som gör dig till en man. Enligt tillverkarna av detta preparat så är det bara 2% av användarna som får negativa bieffekter och att de eventuella bieffekterna är temporära. Det är inte erfarenheten för tusentals män på detta forum, ett forum dedikerat enbart för män som har fått sina liv försämrade eller till och med förstörda av att använda finasterid. Finasterid är ett gift, ta det inte, det är inte värt det.

Finasterid hittas i: propecia och proscar.

Rogaine, regaine och minoxidil.

Detta preparat var jag väldigt nära att börja använda, men som tur var började jag efterforska även här med tanke på resultatet av finasterid-efterforskningen. För att hitta bieffekterna för minoxidil måste man gräva lite djupare, men även där hittar man folk som upplever gravt nedsatt sexlust och till och med impotens i vissa fall. För mig räckte det, och det borde det göra för dig också. Det är inte värt det.

Att uppleva minskad sexlust är bara toppen på isberget

Minskad sexlust är ett tecken på låg testosteronproduktion, det hör inte riktigt till ämnet men jag förslår att du googlar lite på symptomen för lågt testosteron. Hint: Du vill inte ha låg testosteronproduktion.

Här slutade jag efterforska och tog beslutet att preparat är inget för mig

Jag fick uppfattning att alla preparat som är effektiva mot håravfall mixtrar med ens testosteron på ett eller annat sätt. Det finns ett till preparat, ketoconazole men jag visserliger inte läst mycket om, men listan på bieffekter räcker för att avskräcka mig. Det handlar dock om tabletten ketoconazole. Ämnet finns även i vissa schampoo-sorter och det är säkert inte lika farligt, kanske till och med värt att prova.

Slutsats

Vad det verkar så påverkar de flesta preparaten, åtminstone de som är effektiva, ens testosteronproduktion. Det är en deal breaker för mig. Testosteron är vad som gör en man till en man och inte det finaste, tjockaste och bästa håret i världen är värt att mixtra med ens testosteron för.

Jag föreslår att du istället funderar på om det inte är värt att raka huvudet. Många män klär väldigt bra i rakat huvud och det är mycket praktiskt. Jag har skrivit ett inlägg som handlar om hur en rakad man uppfattas av allmänheten baserad på en vetenskaplig studie, klicka här för att läsa det.

Här har du lite allmän info om hårtrimmers och de olika modellerna som finns. Här hittar du info om den hårtrimmer jag använder mest för att raka mitt eget hår.