Wahl trimmer

Grundades 1919 av Leo J. Wahl med uppfinningen Hårtrimmer. Det hade funnits någon slags hårtrimmer tidigare men Leo uppfann den första praktiska som hårtrimmern som drevs av en elektromagnetisk motor som satt i själva hårtrimmern, till skillnad från tidigare opraktiska modeller. Vid slutet av 1920 hade hans fabrik tillverkat och sålt tusentals hårtrimmers till frisörsalonger över hela USA.

På 50 talet insåg Wahl att hårtrimmers kommer få efterfrågan över hela världen så företaget började exportera och tillverka hårtrimmers som passade de olika el-standarderna som finns i världen. Idag finns deras produkter i 165 länder och har runt 2000 anställda.

Wahl idag

Är ett av dom absolut största och mest välkända varumärkena för skönhet- och frisörsalonger. Men även inom produkter för privat bruk (och djur-skönhet).

Wahl är också tillverkaren bakom mega-succén, budgetmaskinen Pro Color 79300-400t som på USA’s antagligen största onlinehandelsplattform har över 8000 recensioner och ett snittbetyg på 4.3 av 5. Klicka på länken ovan för att läsa mer om den.

Wahl trimmer logo